De aangifte omzetbelasting is hetzelfde als uw btw-aangifte. Het is dus een wettelijke kennisgeving van de belasting die u boven op uw omzet aan uw klanten door factureert. De belasting die u aan uw leveranciers betaalde mag u hiervan aftrekken.

Omzetbelasting als ondernemer

Een ondernemer is btw-plichtig, gedeeltelijk vrijgesteld of zelfs geheel vrijgesteld. Dit geeft weer of u btw moet doorrekenen aan uw klanten, net niet of alleen maar voor bepaalde diensten of goederen. Afhankelijk van deze status kunt u dus ook btw terugvorderen gelinkt aan de belaste goederen of diensten.

Ook is het belangrijk om te weten hoeveel procent uw btw bedraagt. Sommige diensten en goederen hebben slechts 9% btw, terwijl u voor andere wel 21% moet bij rekenen.

Houd er ook rekening mee dat u zelfs zonder omzet ook een aangifte omzetbelasting moet doen wanneer het hier tijd voor is. Afhankelijk van uw omzet moet u per jaar, per kwartaal of per maand deze verplichting volbrengen.

Professionele hulp

Veel ondernemers, zeker zzp’ers, zoeken hulp van professionelen om deze administratie zo eenvoudig mogelijk te houden. Deze deskundigen geven u een duwtje in de rug door een deel van de taken over te nemen, maar kunnen ook de gehele aangifte omzetbelasting op zich nemen.

Administratiekantoor de Beer helpt u graag met uw aangifte omzetbelasting. Wij verzorgen uw tussentijdse rapportage en uw periodieke btw-aangifte. Graag houden we u op de hoogte wanneer het weer tijd is voor aangifte, zodat we alle documenten tijdig in orde kunnen brengen en u geen boetes oploopt.